Nu kan du Skypa med Teams

Microsoft har sedan de presenterade Microsoft Teams som ersättare till Skype for Business för ett år sedan jobbat hårt för att baka in alla Skype-funktioner in i Teams.

Vi har följt arbetet på nära håll och prickat av funktion efter funktion. Här är Skype-funktioner som nu finns i Teams och utvecklingen framåt.

Skype-funktioner i Microsoft Teams

En av de senaste Skype-funktionerna som släppts i Teams är federerade kontakter och möjlighet att lägga till dem i kontaktlistan.

Tidigare under våren och sommaren har följande viktiga funktioner lagts till i Teams:

  • Chatt mellan Skype och Teams
  • Skype-kontakter in i Teams
  • Gästaccess
  • Inspelning av Teams-möten
  • Möjlighet att bjuda in externa mötesdeltagare
  • Möjlighet att ha telefoni till Teams, med både hantering av telefonköer, knappval, delegering och koppling av samtal med avisering

Telefoni i Teams är ju som bekant något som vi på Cellip vurmar extra mycket för. Extra stolta är vi över att vara en av de första teleoperatörerna i världen som kan erbjuda telefoni i Teams.

Fler funktioner på gång

Så är det klart nu? Finns allt från Skype for Business i Teams? Nej, som flitiga Skype for Business-användare saknar vi på Cellip en del småsaker. Men de kommer inom kort. Microsoft fortsätter att införa nya funktioner i snabb takt.

Det vi ser fram emot mest just nu är möjligheten att:

  • Dela skärm i en två-parts chatt
  • Ringa en kontakt antingen via dennes telefonnummer (PSTN) eller som ett Teams-samtal och att namnet på den som ringer dig visas, alltså inte bara numret

Det här är funktioner som vi är vana vid i Skype. Antingen har de redan hittat ut till alla Teams-användare när du läser detta eller så kommer de snart.

Teams revolutionerar arbetssätten

Microsoft nöjer sig inte här. Tvärtom fortsätter de att utveckla nya och häftiga funktioner som varit helt otänkbara i Skype. Microsoft Teams kommer att bli (och är faktiskt redan i många avseenden) överlägset Skype.

Teams kommer att ha funktioner som revolutionerar våra arbetssätt, underlättar vardagen och gör oss mer effektiva.

Detta inlägg publicerades först här: cellipbloggen.se/skypa-med-teams