Läs artikeln hos DI här.

Samla all kommunikation på ett ställe

InfraCom är en helhetsleverantör med smarta digitala lösningar inom kommunikation, IT-Drift och nätverk.

Inom affärsområde kommunikation är InfraCom experter på molnbaserade telefonilösningar med möjlighet till teams telefoni. Kombinationen driftsäkra lösningar för telefoni och kommunikation i molnet gör att användaren på ett enkelt och säkert sätt kan jobba med en och samma plattform för kommunikation, oberoende geografisk plats.

Det digitala arbetssättet är här för att stanna och det är en utmaning att möta den nya generationens krav på kommunikation. Moderna plattformar måste till exempel innehålla mer video- och chattfunktionalitet och helt nya integrationer mot sociala medier. Samtidigt blir det allt viktigare med en pålitlig leverantör som garanterar en god och säker funktionalitet med hög driftsäkerhet. InfraCom är en certifierad partner till Microsoft och har utvecklat en helt integrerad lösning med MS Teams för att möta det ökade behovet av sömlös och säker kommunikation.

– Vi utvecklar allt helt själva utefter de behov som finns och lägger stort fokus på driftsäkerhet, ljudkvalitet och användarvänlighet. Att vi är preferred partner till Microsoft i hela Europa och även godkänd leverantör av lösningen innebär att integrationen med MS Teams blir en trygghet för vår kund, säger Oscar Civill, VD, InfraCom Communications AB

Svensk drift utan avbrott
Utmaningen i dagens kommunikation är driftsäkerheten. Det har InfraCom löst genom att ha ett flertal geografiskt strategiskt utspridda serverhallar i Sverige där all data lagras vilket har stor betydelse för säkerheten. En annan utmaning är risken för att medarbetare jobbar i olika versioner av samma dokument när man jobbar på distans. Detta kan man undvika genom att ha allt samlat i MS Teams. Fördelen med att även integrera telefonin innebär att man som företag får all kommunikation samlad på ett ställe och risken för bristande kommunikation minskar.

– Tidigare har man behövt växla, antingen har man ett möte i MS Teams och sedan när man ska ringa ett externt samtal får man byta till en telefoniplattform. Vi har knutit ihop allt i en gemensam plattform som har öppna API:er och kan integreras mot alla de vanligt förekommande CRM-systemen till exempel, säger Oscar.

Specialanpassad lösning för kundens behov
Moderna system har ofta många olika funktioner och kan upplevas svåra att använda. InfraCom jobbar med en väldigt enkel och tydlig grafik där det ser likadant ut på både dator och mobil så att användaren känner igen sig hela tiden.

– Vi kan skräddarsy alla våra lösningar efter kundens behov. Och eftersom vi utvecklar allt själva kan vi göra specialanpassningar med väldigt korta ledtider, säger Oscar.

Om oss
InfraCom är en komplett leverantör av digitala telefoni-, it-, och nätverkstjänster. Personlig service, tillgänglighet, hög drift- och datasäkerhet är självklarheter för oss. Vi anpassar våra digitala tjänster till ditt företag – inte tvärtom!

All teknik driftas i egen regi, i svenska serverhallar i egen ägo, och försäljning av tjänster sker främst via ett rikstäckande återförsäljarnät, då vi tror starkt på lokal närvaro.

Just nu pratar många om MS Teams och därför har vi självklart utvecklat tjänster för att sköta telefoni helt och hållet i Teams-verktyget.

www.infracom.se