Skip to content

Communicativ och Infracom Communications — ett partnerskap som tar telefoni i Teams in i framtiden

— Investerar du i ny teknik men översätter det gamla sättet att arbeta till den nya plattformen? Då kommer du aldrig få ett effektivt samarbete på företaget. Världen och vårt sätt att kommunicera förändras, det gäller att hänga med. Eric Hartsink, vd Communicativ.

Businessmen shaking hands after meeting in a cafe

Eric Hartsink är vd och grundare av Communicativ, en kommunikations- och samarbetsintegratör med bas i Nederländerna. Communicativ är en Microsoft Trusted Partner med fokus på att leverera värde till de kunder som använder Microsofts plattform, framför allt Teams. Ett fokus de delar med Infracom Communications.

Med snart tio års erfarenhet av Unified Communication, UC, har Eric stor erfarenhet av att skapa effektiv kommunikation. UC handlar i grunden om att integrera system för kommunikation såsom telefoni, mejl, chatt och videosamtal i ett och samma gränssnitt, men UC syftar även till att användarna ska få största möjliga nytta av verktygen.

eric_hartsink_communicativkopie
DirectRoute365-Logo-2048x1602-1-1024x801

Communicativ har lanserat sin DirectRoute365 som bygger på Infracom Communications telefoni och Teams appar. De har företag som kunder som har över 1000 användare i telefonilösningen. Communicativ är marknadsledande i Nederländerna på Microsoft Teams

När Eric söker samarbetspartners är det viktigt att de kan addera värde till Communicativs erbjudande men också att Communicativ kan addera värde till deras, annars blir det inte ett riktigt partnerskap i Erics mening.

Communicativ har på pappret sina kunder i Beneluxländerna men många av dem är internationella företag med kontor runt om i världen. Varje marknad har sin särart, till exempel är det vanligt att telefonisystem säljs av teleoperatörer i Norden medan de i Benelux säljs av IT-företag.

Partnerskap blir allt viktigare för att samarbeta på marknader med olika behov och traditioner. Att ha en lokal partner på en annan marknad är ett win-win-scenario för Communicativ och Infracom Communications eftersom de har samma mål och fokus när det kommer till kunderna.

Något som Eric verkligen uppskattar med teamet bakom Infracom Communications är den pragmatiska inställningen till marknaden och kunderna. De söker lösningar så snart en fråga dyker upp utan att de behöver eskaleras via ledningsgrupper eller komplicerade ärendehanteringssystem.

— Det finns många företag som tar en produkt till marknaden men misslyckas med att erbjuda innovation och stöd till partners och kunder. Infracom Communications levererar på alla punkter. Deras produkter lever upp till det de lovar och vi ringer direkt till dem om vi har frågor och funderingar.

Framtidens telefoni i Teams

Eric har sett att kundernas telefonivanor förändras. Det är inte längre viktigt att komma ihåg ett telefonnummer eller hålla reda på vilken enhet som används – fast telefon, mobil eller Skype. Förut var det svårt att införa nya system och enheter på stora företag. Systemen var avancerade att integrera och allt för ofta fristående med komplicerade gränssnitt.

— Idag lanserar vi telefoni och kommunikationsverktyg i företag med 1 000 anställda inom en tidsram på 8–10 veckor. Det visar på Teams användbarhet. Samtidigt ökar antalet små företag med under 100 anställda med kontor i flera länder med behov av effektiva kommunikationsverktyg. Världen förändras och ett nytt kommunikationslandskap håller på att växa fram, berättar Eric.

Kontrollen över kommunikationen har börjat förflyttas från systemägare till användarna. Flexibiliteten i Teams och telefoni i Teams gör att verktyget anpassar sig till situation och användare istället för tvärt om. Ett gränssnitt för all kommunikation på alla enheter gör samarbete enklare och effektivare. Det ställer krav på system och leverantörer som nu måste samarbeta på en djupare nivå för att möta kundernas krav och förväntningar.

— Vi ser att företag blir allt mer internationella. Ett litet företag som Communicativ levererar globalt, från Kanada till Hongkong. Vilket ställer höga krav på oss och våra partners. Infracom Communications har många smarta människor, vi lär av dem och de lär av oss – ett riktigt partnerskap, avslutar Eric.

Låter det intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ring oss på 010-500 65 00

eller maila oss på salj.icc [at] infracom.se